Veilig online inzicht in inkomsten en uitgaven

Inzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven is tegenwoordig makkelijk als je gebruik maakt van online tools. Met deze handige tools is het mogelijk om je inkomsten en uitgaven automatisch bij te houden.

Hoe werkt het?

Je uploadt je bankafschriften naar de online software dat e gaat gebruiken. De software gaat vervolgens alles in een overzichtelijke lijst verdelen. Verder worden ze ook nog onderverdeelt in rubrieken.

Is het wel veilig?

Een vraag dat veel Nederlanders hebben is of het wel veilig is. Of de online tools veilig zijn is afhankelijk van een aantal factoren. De website waarbij je de diensten afneemt moet gebruik maken van een SSL internetverbinding. Dit betekent dat de gegevens gecodeerd en versleuteld verzonden worden. Zo kunnen eventuele derde partijen nooit gegevens onderscheppen. Deze SSL verbinding wordt ook door de Nederlandse banken gebruikt voor het beveiligen van het internetbankieren.

Ook moet de websites beschikken over een goed antivirus software. Dit kun je meestal op de website zien en je kunt ook zien door welke software ze beschermt worden.

Als de website een beveiligd SSL verbinding en een goed antivirus software heeft kun je er zeker van zijn dat het veilig is. Je kunt bovendien ook nog eens je persoonlijke account beschermen met een wachtwoord.

Geef een reactie